dijous, 7 de setembre del 2017

L'art i el record



La promoció d'activitats creatives per la recuperació i la difusió de la memòria històrica es pot fer des de diferents punts de vista i per diversos mitjans creatius. Cal contemplar les arts plàstiques i visuals, les arts escèniques i del moviment, la música, la literatura i tots els processos creatius que s'hi associen com uns valuosos mitjans que aporten una mirada diferent, sovint més personal i intimista, als testimonis i al coneixement i que poden ser un revulsiu innovador tant en la recuperació dels testimonis com en la seva difusió.

Aquesta visualització del passat hauria d’anar suportat pel treball transversal durant aquesta setmana de l’alumnat principalment de 4rt d’ESO i col.laboratiu de 2n de Batxillerat.

Aquesta setmana d’activitats interdisciplinars s’ha d’entrelligar amb exposicions, el.laboració de curts o documentals, música, teatralització, fotografia, cartellisme, xerrades, retalls de cinema i mostra de vídeo documental a l’aula. També presentació de relats curts al concurs literari de Sant Jordi.

Des de Llengües i Filosofia seria interessant durant aquesta setmana la introducció d’un text o alguna lectura de caire més reflexiu.

I des de Religió seria convenint aquest enaltiment de valors humans des de la prespectiva que es cregui convenient com a Departament.

La setmana de la memòria ha de ser un treball en xarxa que requereix un intents treballs transversal i un treball de coordinació. Des de el Departament d’Història i el professorat que imparteix en aquests nivells ens comprometem a participar d’aquesta setmana de la memòria.

Els resultats s’han articular i donar a conèixer d’una manera integrada amb el racó de premsa de l’Institut, ressò a la premsa local i nacional, si s’escau, i difusió al racó web de l’Institut.

Aquesta visualització del passat i aquesta consciència a les aules s’ha de veure reforçada creativament per tots els professors que estimin l’art, no solament de l’artístic i escènic, sinó des de tots els Departaments que vulguin participar-hi.

Aquesta creativitat és el que dóna la dimensió en xarxa, la dimensió d’un treball articulat des de diferents punts de mira i acaronat d’una sensibilitat com es mereix la memòria històrica. D’un treball ben fet que se’n haurà de fer difusió

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada