divendres, 22 de juny del 2018

Amics de Mauthausen


http://www.jewishgen.org/ForgottenCamps/Images/mauthausen3.gif
L’Amical de Mauthausen i altres camps i de totes les víctimes del nazisme d’Espanya, és l’associació que agrupa als exdeportats republicans dels camps de concentració del nazis, així com els familiars i amics, tant dels supervivents com dels deportats assassinats als camps.
 L’Amical de Mauthausen representa als deportats d’aquest camp austríac i de tots els camps del III Reich, tot i que l’associació pren el nom de Mauthausen pel fet de ser el camp on van ser deportats més espanyols.
L’Amical agrupa i representa a deportats de tota Espanya i té la seva seu a Barcelona. És l’objectiu d’aquesta associació treballar a favor de la memòria de tots i totes aquells que van viure i lluitar durant la guerra civil abans de creuar la frontera catalano-francesa camí de l’exili, i més tard van patir deportació als camps nazis. L’Amical col.labora i impulsa actuacions a tot l’Estat espanyol, amb socis col.laboradors a tot el territori, i especialment actius a Andalusia, Aragó, Astúries, Comunitat Valenciana, Euskadi, Galicia i Madrid. 
L’Amical manté vincles i col·labora també amb institucions i entitats de l'estranger i del nostre país, que tenen una història i una finalitat similars, especialment amicals i memorials dels camps de concentració i associacions memorialístiques.


Un supervivent d’aquest camp ens va oferir una emotiva xerrada que va anar acompanyada d’ambientació mural i del vídeo documental.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada