divendres, 22 de juny del 2018

Dachau


El Camp de concentració de Dachau va ésser construït a la població de Dachau, a pocs quilòmetres de Munic, a Baviera. Va ser el primer camp de concentració nazi, en el qual es van assajar els mètodes de reclusió i extermini que després s'estendrien a tota la xarxa de camps.


https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/64/KL_Dachau_Block_X_gas_chamber.jpg/300px-KL_Dachau_Block_X_gas_chamber.jpg
 https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/da/Dachau_-_hornos.jpg/220px-Dachau_-_hornos.jpg 
La seva obertura es va realitzar el 22 de març de 1933. La seua clausura, el 17 d'abril de 1945. Durant els dotze anys de funcionament, per les seues instal·lacions van ser reclosos centenars de milers de deportats jueus, gitanos, polonesos, russos, italians i de moltes altres nacionalitats, per exemple republicans catalans. Van passar-hi més de 200.000 persones, de les quals es calcula que van morir-ne més de 43.000. Segons Montserrat Roig, al seu llibre Els catalans als camps nazis, al moment de l'alliberament del camp hi havia 260 republicans vius, sense comptar-hi els Kommandos i en van morir 120.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada