dijous, 7 de setembre del 2017

Ruta Sepetys


http://pulp.aadl.org/files/images/pulp/ruta_sepetys_literati_salt_to_the_sea.png 
El passat 28 d’octubre del 2016 va rebre el nostre Centre la visita de l’escriptora Ruta Sepetys. Escriptora de Detroit va estudiar economia i va desenvopular una prestigiosa carrera com a productora musical. Inspirada en la història del seu pare, una immigrant lituana, de la què la seva família va ser víctima del genocidi estalinista als països bàltics. Va escriure  primer Entre tons  de gris, un bon llibre molt ben documentat sobre aquest episodi fosc d’Europa.
Va escriure també El color dels somnis i la seva darrera novela Llàgrimes en el mar també destapa un esfonsament del  Wilhelm Gustloff, un transatlàntic que es va construir per ordre de Hitles com a creuer d’esbarjo de les classes obreres alemanyes i, que durant la Segona Guerra Mundial, fou reconvertit en hospital per atendre els soldats ferits, fins que 1945 va evacuar milers de refugiats que fugien dels atacs aliats. Un vaixell amb 9000 passatgers i vora els 4000 nens que es van esfonsar després que un submarí soviètic el va torpedejar el 30 de gener de 1945. Aquest vaixell havia de portar-los a la llibertat i a un nou futur però mai van poder explicar les seves memòries.
Es van fer a l’Institut unes jornades amb xarxa, des de castellà es va recomanar la lectura Entre tonos gris, Des de música es van compondre fragments, des d’anglès lectura de textos Des de filosofia es va reflexionar sobre una lectura,  des de teatre hi va haver una escenificació, ambientació i petita obra, des d’art i plàstica una exposició de fotografies . L’entrada al Centre va estar amenitzada per la música composada de l’alumne Sergi Planas i la xerrada i torn obert de paraula fetes amb anglès.



 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada